Voetbal, en af en toe een feest...

Monday, December 11, 2006

WEDSTRIJDVERSLAG KLOMPEN - OLM 1-2 10/12/06

Het verschil tussen "Laat!" en "Los!"

Het was me weer de wedstrijd gisteren. Een spetterende eerste helft maar slechts een voorsprong van 0-1 bij de rust. In de tweede helft begon de tegenpartij furieus maar ze verliezen bijna onmiddellijk 2 spelers met kwetsuren. Ze hadden geen reserven meer langs de kant die zich nog wilden omkleden dus zouden wij normaal de man-meersituatie moeten hebben kunnen uitbuiten. Maar: voetbal is onvoorspelbaar en in de plaats van 0-2 wordt het 1-1. Weliswaar na een betwiste fase waarbij een speler van Klompen "Laat!" roept, wat volgens het voetbalreglement niet mag en dus als fout had gefloten moeten worden. Maar goed, een hoop gemuil en gemekker tegen de arbiter later, krijgen wij een hoekschop die net binnen de grote rechthoek bij Gerry terechtkomt, hij roept "Los!" en trapt de bal lekker in de winkelhaak. 1-2 dus maar dat was zonder onze goede vriend de scheidsrechter gerekend. Hij fluit een overtreding wegens het roepen van Geert en doelpunt afgekeurd. Geert in alle staten en in het heetst van de strijd lopen de emoties nogal eens hoog op zodat de bewoordingen niet al te vriendelijk meer waren (we gaan ze hier niet herhalen, er lezen misschien kinderen mee). Rood voor Geert. Koen was ondertussen buiten de lijnen de supporters tussen de benen aan het spelen tot zijne frank ook viel en hij zich er ook eens mee ging bemoeien. Resultaat: rood voor Koen. De arbiter wist niet meer waar zijn hoofd stond (waar het staat is nochtans niet zo moeilijk, enige inhoud binnenin proberen te vinden lijkt me een grotere uitdaging) en we hebben dan maar besloten collectief het gras te verlaten.
Wat moeten we nog onthouden? De fantastische uitvluchten van de arbiter en de tegenspelers om toch maar te rechtvaardigen dat er een wezenlijk verschil is tussen "Laat!" en Los!". Zoals daar zijn: "We hebben een Belg van vreemde afkomst die Laat heet en daar riepen ze op." (echt waar!!). Daartegenover staat natuurlijk dat wij ook zo iemand hebben: Kris Lo(y)s(ch), dus die uitvlucht gaat ook niet op. Iemand van onze ploeg had na de 1-1 tegen de scheids gezegd dat ie alles moest fluiten en dat nam ie blijkbaar nogal letterlijk. Maar het laatste woord gisteren was voor Kris Los: toen de tegenpartij de tombola kwam ophalen werd er nog wat gekeuveld over het wedstrijdverloop en dan vooral het -einde en Kris zei ter afsluiting 'Ge moet dat kunnen Los-Lat-en!".
In ieder geval weer een match om niet meer te vergeten. Wij hebben onze uitslag en Klompen vecht het voor de rest maar onder elkaar uit (en dat hebben ze naar verluidt na de wedstrijd ook letterlijk gedaan).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home